Comanda acum:
+40 771 511 784
comenzi@collaforce.ro

Artroza genunchiului si remediile naturale

Artroza genunchiului si remediile naturale

descrierea  grafica a articulatiei genunchiului
articulatia genunchiului

Artroza genunchiului si remediile naturale. Artroza genunchiului sau gonartroza este o afectiune degenerativa ce consta in distrugerea progresiva a cartilajului articular de la nivelul genunchiului.

Durerea reprezinta o experienta senzoriala sau emotionala neplacuta, care poate fi determinata de leziuni fizice  sau traume si suferinte  reale si profunde.

Ce este artroza genunchiului?

Este o boala cu debut lent , in medie dupa varsta de 45 de ani. Are o evolutie progresiva, continua care duce in final la anchiloza(blocarea) articulatiei genunchiului, insotita de dureri foarte mari.

Conform statisticilor artroza genunchiului apare la persoanele de peste 40 de ani. Afecteaza aproximativ 30% din persoanele cu varsta intre 45 si 65 de ani si aproximativ 60% dintre persoanele cu varsta peste 65 de ani.

Este o afectiune care poate sa apara si la persoanele tinere. In urma unui traumatism foarte puternic la nivelul articulatiei genunchiului: luxatii de genunchi, leziuni capsulei  ligamentare.

Gonartroza se asociaza cu o uzura a cartilajului articular si a intregii articulatii.

doua maini care inconjoara un genunchi colorat cu rosu pentru a exemplifica grafic durerea de genunchi
genunchi cu durere

Ce este cartilajul articular?

Cartilajul articular este un tesut conjunctiv dens si flexibil, care este foarte bogat in colagen  si are rolul de a absorbi impactul cauzat de miscare si de a actiona ca o structura tampon care impiedica frecarea dintre oase.Este un tesut viu format din celule numite condrocite (celule cartilaginoase) care sunt supuse unui ciclu de producere si distrugere pentru a mentine echilibru de cartilaj.

Gonartroza poate avea ca si una dintre cauze modificarea echilibrul intre formarea si distrugerea acestor celule cartilaginoase, rezultatul fiind transformarea cartilajului dintr-o structura elastica si flexibila intr-o structura neregulata si rigida.

Miscarea este compromisa iar lipsa amortizarii impactului cauzat de miscare transmite capetelor osoase solicitari neobijnuite si osul se deformeaza.Aceasta modificare slabeste toate componentele care asigura stabilitatea articulatiei adica ligamentele,capsula si muschii din vecinatatea articulatiei ceea ce genereaza dureri si dificultati la mobilizare ,ulterior deformari si impotenta functionala a articulatiei.

descriere procent de colagen din articulatie

Remedii naturale eficiente

Ca și colagenul, glucozamina. este produsa  in mod natural de organism și se gasește in oase si cartilaj articular.

Este combinația de glucoza și un aminoacid numit glutamina.

Mai multe studii au demonstrat ca glucozamina joaca un rol esențial in menținerea sanatații articulare. De fapt, ajuta  la imbunatațirea calitații lichidului sinovial . Acest lichid este secretat de membrana sinoviala pentru a lubrifia si proteja articulațiile. Producția naturala de Glucosamina a organismului scade odata  cu vârsta. Aceasta  degenerare afecteaza  și  articulațiile. Prin urmare, suplimentele de glucozamina  vor contracara pierderea acestui aminoacid natural.

Atunci cand glucosamina este combinata  cu alte ingrediente benefice ale articulațiilor, cum ar fi colagen  , obținem remedii  naturale foarte eficiente pentru ameliorarea durerilor articulare asociate cu artroza. De exemplu, s-a dovedit clinic ca la reducerea durerilor articulare asociate cu artroza genunchiului și la regenerarea cartilajului ajuta colagenul Aminolock. Combinația colagen-glucozamina , ofera  beneficii suplimentare prin actiunea sa lubrifianta asupra articulatiilor.

Un astfel de remediu poate fi cu siguranta Collaforce.