Comanda acum:
+40 771 511 784
comenzi@collaforce.ro

Remediile naturale eficiente pentru osteoartrita

Remediile naturale eficiente pentru osteoartrita

Remediile naturale eficiente pentru osteoartrita.

Remediile naturale pentru osteoartita, pot reprezenta o obtiune de prima intentie de tratament in aceasta afectiune.

Osteoartrita, numită și boală degenerativă a articulațiilor, este cel mai frecvent tip de artrită. Este asociat cu o descompunere a cartilajului la nivelul articulațiilor și apare frecvent la nivelul șoldurilor, genunchilor și coloanei vertebrale. De asemenea, afectează adesea articulațiile degetelor, articulația de la baza degetului mare și articulația de la baza degetului mare.

Au fost intens si indelung studiate două remedii naturale – glucozamină și sulfat de condroitină – pentru a determina dacă pot ameliora durerea sau pot  încetini descompunerea cartilajului, care reprezinta o cauza  semnificativă de aparitie a osteoartritei.

Ce este cartilajul articular?

spate cu coloana vertebrala stimuland durere de spate

Cartilajul este un material ferm, cauciucat, care acoperă capetele oaselor în articulațiile normale. Funcția sa principală este de a reduce frecarea articulațiilor și de a servi ca „amortizor”. Calitatea absorbției șocurilor cartilajului normal provine din capacitatea sa de a schimba forma atunci când este comprimat.

Cartilajul isi poate schimba forma, deoarece este mai mult de 70% apă, care poate fi redistribuită cu mișcarea. De exemplu, atunci când o forța este aplicată unui genunchi, ca statul in  picioare sau în timpul mersului , apa din structura cartilajului intră în articulație și acoperă cartilajul. Când forța nu mai este prezentă, cum ar fi atunci când vă așezați, apa este reabsorbită și cartilajul își recapătă forma normală. Deoarece cartilajul nu conține nervi, nu simțim durere atunci când apar aceste modificări de formă.

Ce modificari apar la nivelul cartilajului articular in osteoartrita?

durere de genunchi, picior care simuleaza durerea , genunchiu tinut intre palme

Osteoartrita determina cartilajul dintr-o articulație să devină rigid și să-și piardă elasticitatea, făcându-l mai susceptibil la deteriorare. În timp, cartilajul se poate uza în unele zone, scăzând foarte mult capacitatea sa de a acționa ca amortizor. Pe măsură ce cartilajul se uzează, tendoanele și ligamentele se întind, provocând durere. Dacă starea se înrăutățește, oasele se pot freca unul de celalalt.

Cartilajul este alcătuit din patru substanțe: colagen, proteoglicani, apă și condrocite

Colagenul

Este o componentă cheie a cartilajului.  Colagenul oferă cartilajului puterea sa Iși creeze  un cadru care sa sustina celelalte componente ale cartilajului.

Proteoglicanii:

Proteoglicanii permit  cartilajului să-și schimbe forma atunci când este  comprimat. Proteoglicanii retin apa în cartilaj, care este apoi redistribuită cu mișcarea la nivelul cartilajului.

Apa:

Cartilajul sănătos conține mai mult de 70% apă. Pe lângă funcționarea ca amortizor în cartilaj,are rolul de a  lubrifia și hrănii cartilajul.

Condrocitele:

Aceste celule produc colagen și proteoglicani noi în cartilaj. Condrocitele eliberează, de asemenea, enzime care ajută la descompunerea și eliminarea colagenului și proteoglicanilor care s-au degradat.

Remediile naturale eficiente pentru osteoartrita.

bunica cu doi nepoti care o imbratiseaza

Obiectivele tratamentului osteoartritei sunt scăderea durerii și rigidității articulare, îmbunătățirea mobilității și stabilității articulațiilor și creșterea capacității de a efectua activități zilnice.

 Osteoartrita este de obicei tratată cu medicamente, exerciții fizice, aplicând căldură și frig pe articulația dureroasă, folosind dispozitive de susținere, cum ar fi cârje sau bastoane și controlând greutatea corporala

Tipul de tratament pentru osteoartrita  va depinde de mai mulți factori, inclusiv vârsta unei persoane, nivelul de activitate, ocupația, starea generală de sănătate, istoricul medical și severitatea afecțiunii.

Dar majoritatea tratamentelor conventionale nu reusesc sa modifice progresia bolii.Din acest motiv cercetătorii și-au concentrat eforturile pe găsirea unor remedii naturale care să prevină această degradare a cartilajului articular si astfel sa stopeze evolutia bolii.

Glucozamina și condroitina  sunt două remedii naturale care sunt în prezent studiate pentru a determina efectul  lor în tratarea osteoartritei.

Ce sunt sulfatul de glucozamină și sulfatul de condroitină?

un doctor tinand un stetoscop in mana

Sulfatul de glucozamină și sulfatul de condroitină sunt componente ale cartilajului normal.

 Acestea sunt elementele de bază pentru proteoglicani și par să stimuleze condrocitele pentru a produce colagen și proteoglicani noi. Aceste remedii naturale sunt bine tolerate și sigure.

Deoarece acestea  stimulează producerea de noi componente ale cartilajului, ele actioneaza in ajuta corpul să repare cartilajul deteriorat de osteoartrita.

Cum pot ajuta glucozamina și condroitină ca si remedii naturale la eliminarea durerii din osteoartrita?

Există dovezi din studii că acești compuși pot reduce durerea osteoartritei, de obicei în câteva săptămâni până la câteva luni după inițierea terapiei. Un număr tot mai mare de pacienți cu osteoartrită încearcă glucozamină și sulfat de condroitină. Un efect superior de absorbtie s-a observant si la preparatele sub forma de gel .

Collaforce este un complex activator ce are in compozitie aceste elemente atat de importante pentru reducerea durerii si imbunatatirea mobilitatii persoanelor cu osteoartrita.

varstnici care merg pe zapada cu bete de sprijin