Comanda acum:
+40 771 511 784
comenzi@collaforce.ro

Părerea specialistului

 • Studiile clinice au demonstrate ca preparatele topice de glucozamina in combinatie cu condroitina actioneaza asupra artrozei genunchiului (1*, 2*)
 • Un studiu a aratat o ameliorare semnificativa statistic a durerii dupa 8 saptamani de tratament cu un preparat de glucozamina/condroitina in comparatie cu placebo(2*)
 • Un studiu din 2007 dublu-orb, placebo-controlat, pe 51 de pacienti japonezi cu artrita reumatoida a aratat ca glucozamina a redus semnificativ simptomele acestor pacienti.
 • Adaugarea glucozaminei la antiinflamatoriile nonsteroidiene ar putea sa reduca utilizarea antiinflamatoriilor la acesti pacienti (3*). Deoarece efectul antiinflamator al glucozaminei este diferit de cel al antiinflamatoriilor nonsteroidiene, exista posibilitatea unui efect sinergic al celor doua in ameliorarea inflamatiei articulare(4*)
 • Harpagophytum(Ghiara diavolului) este recomandat în principal pentru ameliorarea durerilor articulare, a durerilor musculare și a tulburărilor digestive. Aceste utilizări sunt susținute de numeroase studii, incluzând mai multe studii clinice privind ameliorarea durerilor de spate, astfel cum s-a evidențiat într-o revizuire Cochrane publicată în 2007.*
 • În plus, beneficiile harpagophytum sunt recunoscute de diferite autorități sanitare. Din 1996, Cooperativa Științifică Europeană pentru Fitoterapie (ESCOP) a acceptat utilizarea tradițională a acestei plante în tratamentul simptomatic al osteoartritei dureroase, a durerilor de spate, a pierderii apetitului și a tulburărilor digestive.
 • In 2016, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a publicat, o monografie despre Harpagophytum procumbens / Harpagophytum zeyheri Decne specie, care acceptă utilizarea sa tradițională pentru ameliorarea durerilor articulare minore și a tulburărilor digestive.
 • In 2002 Fitomedicina a publicat un studiu pe 227 de persoane cu dureri lombare nespecifice sau artroza a genunchiului sau soldului tratate cu extract de ghiara diavolului .Dupa opt saptamani de administrarentre 50 si 70% dintre persoane au raportat reduceri ale durerilor si
 • Un studiu dublu orb, controlat cu placebo, desfasurat in 2003, a studiat efectele consumului de arnica pe alergatorii de maraton. Studiul a implicat 82 de persoane, dintre care unii au primit suplimente cu arnica dimineata si seara, iar altii au primit pastile cu placebo. Rezultatele au aratat ca grupul care a luat suplimentul cu arnica a prezentat dureri mai reduse dupa alergare comparativ cu grupul care a luat placebo.
 • Un alt studiu mai recent, din 2016, a confirmat proprietatile analgezice si antiinflamatorii ale plantei pentru durerile postoperatorii. Studiul a demonstrat ca arnica poate fi o buna alternativa pentru antiinflamatoarele nesteroidiene in tratarea durerii posttraumatice si postoperatorii.
 • În 2016, un mare studiu multinațional a constatat că glucozamina și condroitina combinate sunt la fel de eficiente în reducerea durerii, rigidității și umflării în OA a genunchiului ca celecoxibul AINS, fără efectele secundare cardiovasculare și GI ale celecoxibului.
 • Un studiu din 2011 a arătat o reducere semnificativă a durerii și o imbunatatire a funcției de mobilitate la pacienții cu artroza a mainilor OA care utilizează condroitină în monoterapie.

*Gagnier J. J., Van Tulder M. W., Berman B., and Bombardier C. 2007. Herbal medicine for low back pain:a Cochrane review. Cochrane Collaboration 32, 82–92.

1. Theodosakis J. A randomized, double blind, placebo controlled trial of a topical cream containing glucosamine sulfate, chondroitin sulfate, and camphor for osteoarthritis of the knee. J Rheumatol. 2004;31(4):826.

2. Cohen M, Wolfe R, Mai T, Lewis D. A randomized, double blind, placebo controlled trial of a topical cream containing glucosamine sulfate, chondroitin sulfate, and camphor for osteoarthritis of the knee. J Rheumatol. 2003;30(3):523–528.

3. Tallarida RJ, Cowan A, Raffa RB. Antinociceptive synergy, additivity, and subadditivity with combinations of oral glucosamine plus nonopioid analgesics in mice. J Pharmacol Exp Ther. 2003;307(2):699–704.

4. Kelly GS. The role of glucosamine sulfate and chondroitin sulfates in the treatment of degenerative joint disease. Altern Med Rev. 1998;3(1):27–39.